你有無試過讀讀下社工嘅時候覺得好迷茫呢?
你有無試過出出下實習嘅時候覺得好大壓力呢?
你有無試過出黎工作後,學嘅野同你做嘅野好大出入,而呢啲嘅落差又令你覺得好沮喪呢?

呢一啲失落感同困難,相信好多同學同工都面對過。但你又可以做啲咩呢,又有幾多人知道其實社工唔係鐵人,社工都會攰呢?

係呢一輯相中,毛巾出現係香港唔同嘅角落。
反映出其實社工嘅工作正正散落係社區嘅唔同角落,而同時我地唔同嘅服務機構同制度有唔同嘅限制,仲有唔少嘅無力感。然而毛巾嘅出現正正就表現出社工嘅曙光–希望喚起社會關注社工權益,團結社工界,一同改變非人性化嘅制度。

我地都唔擅長將我地嘅問題係其他人面前提起,你會唔會想都買翻條毛巾,令社會知道其實我作為一個社工/社工學生,都會唔開心,都會攰㗎。
我地希望你同我一齊為共同面對嘅困局作出改變。

訂購google form傳送門
(延期至8月18日)
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://bit.ly/order-SW_Tired_Towel_2017

如有查詢:
+852 62004184 (溪)
+852 54043967 (海傑)
SW.Tired2017@gmail.com (工作小組)

飽螺的社工甘苦便條紙

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s