太子社企導賞團完滿結束啦~

琴日,我地同小明去左係太子的三間社會企業,包括推動經濟公義同公平合作嘅「天經地義生活館」、抗衡速食時裝文化同提倡婦女充權嘅「Green Ladies & Green Little」同埋推廣合作社同另類繪本文化嘅「壹樓共同社」,了解社企成立嘅理念同埋實踐嘅經驗,就社企係香港嘅未來發展同社工係推動社企嘅角色都有好正的交流。係道想再一次多謝小明同各個單位嘅支援,亦好多謝會員們係假期抽空黎我地嘅太子社企導賞團。希望大家都可以從自己關心嘅事情開始,一步步建構同實踐各自心中社會嘅願景啦~

18010387_1022977197833475_3987931879640234256_n


相關單位嘅Facebook Page:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s