【社工學聯社區經濟街站回顧】

一連八日嘅社區經濟巡迴院校街站,已經告一段落。我地好開心去到各間大專院校,向會員及公眾講解社區經濟嘅概念同意義,我地覺得社區經濟係對抗大財團壟斷嘅經濟模式,守護本土文化、連結人與人之間嘅關係同埋創造多元選擇嘅生活空間。希望大家消費個陣,諗下你手上嘅一票–你嘅消費力,用在係支持樓下間士多定連鎖集團。多謝各成員系會嘅給力支持,同埋黎街站同我地交流嘅每一個人。

16730210_991825587615303_1876408060072800878_n.jpg

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s